29 Kasım 2005

UÇTUPAK !!..

Benim anne tarafım Yugoslav göçmeni. Dolayısıyla o tarafın yemekleri evimizde sıkça pişer.

İşte onlardan birisi de UÇTUPAK.

Bizim evde oğlumun favori yiyeceklerinden (genlerinden dolayı herhalde hamur işi olan herşeyi çok seviyor).

Aslında bu hamur topları kızartıldıktan sonra üzerine sarmısaklı yoğurt ve salçalı sos dökülerek yeniyor ancak arasına nutella/şokella sürerek de harika bir kahvaltı yapabiliyorsunuz. Kesinlikle yağ çekmiyor, bundan emin olabilirsiniz.

Tarifine gelince;

  • 1 kahve fincanı süt (türk kahvesi fincanı)
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • tuz
  • un (unun miktarı göz kararı :( , karışım koyu muhallebi kıvamında olmalı, artık buna göre ayarlayacaksınız un miktarını)

Bu karışımı pürüzsüz kıvamda hazırlayınca, tatlı kaşığı yardımıyla kızgın yağa (fritözde değil) atıp kızartıyorsunuz.

Tatlı kaşığını her seferinde ıslatırsanız yağa daha kolay dökülmesini sağlayabilirsiniz.

Bir de kızgın yağda bir tarafı pişince maşanın ucuyla bir kenarına hafifçe bastırıp çevrilmesini sağlayabilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

2 yorum:

Mutfakta Zen dedi ki...

keske uçtupak'i daha önce kesfetseymisim, sibel'cigim sagolsun,
onun sitesinde linki görüp geldim.
ellerine saglik demeden gitmeyecegim.
baska yugoslav yemekleri yayinlayacak misin?
sevgiyle,
tijen

DAMLA dedi ki...

Merhaba Tijen,
sırada SULU PİTA var... Sanırım haftasonu yazarım.
Bu arada her zaman beklerim :))