04 Nisan 2006

Tam Buğday Unu'nu ilk defa denedim!!!...


Hem gazetelerde okuduğum hem de bloglar arasında sıkça bahsedilen Arzu Aygen-Ülfet Aygen'in "Beyaz Unsuz Şekersiz Hamur İşleri" kitabını nihayet alabildim.

Alır almaz da roman okur gibi okumaya başladım...

Ne yalan söyleyeyim tam buğday ununun ne menem bişey olduğunu ilk kez onlardan öğrendim!!...

Veee.... Cumartesi öğlen için hemen yukarıda gördüğünüz pidecikleri yaptım. Hayatımda ilk defa pide yaptım biliyormusunuz? Derin dondurucumda 3 paket karadeniz pidesi (annem Samsun'dan göndermişti!!) olmasına rağmen yazdıkları tarifi denemeden duramadım.

Tam buğday unu ile birlikte Deniz Tuzu'nu da ilk defa denedim...

Kıymanın içine akıllılık edip azar azar koymuşum yoksa tuzundan yiyemiyecektik neredeyse!!.. O yüzden eğer ilk kez kullancaksanız aman dikkat diyorum....

Bunun gibi çok hoş tarifler var kitapta, almanızı şiddetle tavsiye ederim...

19 yorum:

şule dedi ki...

çok güzel görünüyorlar. mutlaka lezzetli de olmuşlardır. kitap bende de var hala bir tarif dene(ye)medim. ah kilolar :)

DAMLA dedi ki...

Hiç vakit kaybetmeden denemeni öneririm Şule'cim...

tata dedi ki...

Sevgili Damla,
Keske yazsaydin pidenin tarifini, resimler harika, ben de bir deneyeyim.

DAMLA dedi ki...

Sevgili tata,
kitap piyasada satılan bir kitap olduğu için emeklerine saygısızlık yapamadım. Ama fiyatı gayet makul!!..

Age35 dedi ki...

Sağol Damlacım ,ne kadar sağlıklı görünüyor,hemen alacağım kitabı...

DAMLA dedi ki...

Age'cim,
kitapta çok hoş tarifler var... Almaya değer yani! Hele bir de hamur işi seviyorsanız :))

crystalsdreams dedi ki...

ben kitap falan alamam,beceremem böyle şeyler yook:)mümkünse size gelirim,tadına bakarım,oluu mu:)

DAMLA dedi ki...

Seve seve Kırıstılım... beni mi korkutcan... Ben Avrupa yakasındayım, sen buraya geçtiğinde haber ver yeter :))

cay saati dedi ki...

ellerine saglik sevgili damla,hem lezzetli hemde daha saglikligi oldugunu bilmek insani mutlu ediyor
sevgiyle kal
hülya

DAMLA dedi ki...

Teşekkürler Hülya'cım,
bu kitaptan epey yararlanacağım herhalde!!

just my stories dedi ki...

Ne guzel fikir bu boyle, peki beyaz unlari napicaz artik hic kullanmayacakmiyiz ? :))

Birde deniz tuzunu ben bizim baliklarin akvaryumuna atiyorum her su degisiminde, onu yemeklerin icine katarsam hayatta yiyemem ama bennn:)

ipek [mail adresimden ulaşın] dedi ki...

Bende merak ediyorum bu kitabı.Pideler çok güzel gözüküyor.Deniz tuzu bende hiç kullanmamıştım.Uyarını dikkate alacağım.

DAMLA dedi ki...

Banu'cum,
beyaz unları daha az kullanıcaz artıkın...
Deniz tuzunu insan kullanımı için olanı da vardır mutlaka, eğer yoksa göndeririz olur :)

DAMLA dedi ki...

Teşekkürler İpek'cim,
kitabı almanı tavsiye ederim :)

Adsız dedi ki...

Tarifini vermiyecekseniz niye koydunuz ki herkesin kitap almaya imkani olmayabilir!!!

DAMLA dedi ki...

Ahhhh... beni de mi buldunuz?...

Zinnur'dan sonra kurban ben oldum demekki!!....(aslında sevgili Zinnur'la aynı kefeye konmak da gurur verdi ama..)

Siz de madem adınızı vermeyecektiniz niye yorum yazdınız?

Eğer 10 YTL'niz yoksa seve seve size kitabı hediye edebilirim ama 2 kişinin günlerce süren emeğine saygısızlık yapamam!!!

Sevgiyle kalın :)

huysuz ve tatlı dedi ki...

adını vermeden yazmak çok büyük bir ikiyüzlülük bence. bu şekilde yorum yapan insanlar sonra ne yapıyorlar acaba merak ediyorum ben. insan herşeyden önce kendine dürüst olmalı !
insan olan kendine yediremez böyle bişeyi bence !

DAMLA dedi ki...

Çok haklısın Huysuzum,
geçenlerde Zinnur'un sayfasına da dadanmışlardı da tarif de tarif diye tutturmuşlardı!!...
Oradan oraya zıplıyorlar demek ki..
Neyse ben de anonymous yorumlara kapattım blogumu:)

Adsız dedi ki...

arkadaslar ben tam bugday unu ariyorum, nerden bulabilirim, istanbul kartalda oturuyorum, hangi marketler zincirinde var bu un... cok bakmama ragmen, su ana kadar beyaz un disinda, herhangi bir un cesidine rastlamadim...
bilgisi olanlar icin adresim bitpazar(et)gmail(nokta)com. simdiden ilgilendiginiz icin tesekkurler... saglicakla kalin....