02 Mayıs 2006

BAŞLIK BULAMADIM :(

Önce geçen haftasonu Pazar kahvaltısı için gittiğimiz Dalia'dan bahsetmek istiyorum. Kilyos'un koylarından birinde harika bir balıkçı!!... Ama biz bu sefer kahvaltısını denedik.

Tam karşımızda Karadeniz....

Hava açık ama serince...

Masamızda her türlü lezzet...

Uzuuuuuun uzuuuuuuuun yedik, sonrasında da yürüyelim dedik ama çimlerin üstünden kumsala bile inemedik :(


Sonraaaaa... bugün pazardan alıp annemle hemen pişirdiğimiz turp otu ve ebegümeci ile yaptığımız börek var!!...

Eve gelince aldığımız otları hemen haşlayıp, soğanla kavurdum. Dörde böldüğüm yufkaların geniş ucuna iç malzemesini koyduktan sonra kenarlarını kıvırmadan rulo yapıp kendi etrafında çevirerek tepsiye yan yana dizdim.

Sonra başka bir kabın içinde hazırladığım yumurta, yoğurt, zeytinyağ karışımını böreklerin üstüne döküp, 1 saate yakın beklettikten sonra fırında pişirdim.

Sarmısaklı yoğurt ve salçalı sosla servisimi yaptım.

Aslında yaptığım Sosyete Mantısı'nı kıyma yerine otlarla yapmak oldu!!..

Denerseniz afiyet olsun :)

25 yorum:

hl dedi ki...

kahvaltı çok güzel görünüyor börek tarifinde ben egeliyim bu tarifi daha önce yapmammıştık denemeğe değer görünüyor o otların sadece kavırmasını bilirdim . ellerine sağlık

Age35 dedi ki...

ellerine sağlık pek güzel duruyorrrrr..

cenebaz dedi ki...

Çok güzel ve lezzetli görünüyor da şimdi o otları ayıklayıp, yıkaması çok uzun oluyor ya. Galiba ben biraz tembel miyim,neyim?

huysuz dedi ki...

off börek nefis cidden ! öğle yemeğine istiyorum şimdi ben bundan :)

vintage biscuit dedi ki...

başlık bulamadınmı . ben hemen bulıyım .muhteşem ötesi kahvaltııııııııııııı:)))

Adsız dedi ki...

EVEEETTTTTT!!!!
Arkadaslar Damlanin annesi yaninda.Bu ne demek oluyor.?????
Bol bol güzel tarifler geliyooooooooooooo.hadi bakalim görcez.

crystalsdreams dedi ki...

Damlaaa annen ve senin ellerine sağlıık..annen ne kadar burada daha?çaya gelicem de ben:) fekat bu sefer de diyet diil teller engel yemek yememe..ya ne bahtsız insanım beeeen:(

Toplu İğne dedi ki...

damlacım, harika gözüküyor börek. ellerinize sağlık. ben bir giriti olarak şunu söyleyebilirim ki bizim evde bolca bu otlardan gerek salata gerekse de kavurması yapılır. yoğurtlu soslusunu ilk kez duydum. misss. sınıf sınıf, canım çekti valla

DAMLA dedi ki...

Sevgili HL,
açıkcası bu börek benim de ilk deneyimimdi ama çok güzel oldu... Mehmet'e selamlar, yeni yazılar bekliyoruz:))

DAMLA dedi ki...

Age'cim, teşekkür ederim :)

Sevgili Çenebaz,
ben de tembelim de evdeki kadınım sağ olsun :)

DAMLA dedi ki...

Huysuzum,
öğlen ofise göndereyim mi?!!....

DAMLA dedi ki...

Sevgili Vintage,
bak bu başlık yakışırmış hakkaten!!..

DAMLA dedi ki...

Serap'ım...
walla billa annem bişeyler yapmıyo bu sefer... Bakalım en azından mantı yapar diye bekliyoruz :)

DAMLA dedi ki...

Krıstılım,
"Kendin ettin Kendin BULDUN!!!...", daha ne kadar takıcan bu mereti?!..

Topluiğne'cim,
keşke kokusunu gönderebilseydim!... Pişerken fırına yapıştık walla :)

Toplu İğne dedi ki...

damlacım, benim bloga attığın yorumda yazdığın web sitesi açılmıyo. google, "yok böyle bi site, yanlış yazdın" diyo bana. ona göre. neysem, ben bugün nasipse ordayım, piere loti tessleri içindeki turquhouse'da kalıcam pazartesi öğlene kadar. blogumu takip edicem. haberleşiriz. öptüm kocaman

Aslı Cin dedi ki...

Of ya son fotoğraf harika görünüyor :)

Tam da yemek öncesi bu fotoya bakılırmıymış?

kedi dedi ki...

Kız allah emi Damlam,puslu muslu foto koymuş hayalet kadın ve ailesi piknikte :)))

Bu kahvaltılar bizi mahvetmedi mi bacım zaten,ahh ah!

Canım ananem hemen derdiki"Allah içinize sindirsin yavruuum,Allah gülecek güzel günler versin size,gurban olurum ananneeemm"

DAMLA dedi ki...

Topluiğnecim, sen bana ne bakıyor e-mail adresimi web adresi gibi vermişim!!...

Aslı'cım,
inan lezzeti de aynen göründüğü kadar muhteşemdi!!...

DAMLA dedi ki...

Biyonikcim,
n'apalım... internet sapıklarına alet olmamak için flu mlu bişeyler yapıyoruz :)

Şirin dedi ki...

Aman da aman ne nefis bir börek! Yalnız şu "önce haşlama" ya fena takıldım. Direkt soğanla kavursaydın daha lezzetli ve de daha yaralı olacaktı. Haşlanınca bütün vitaminler, mineraller suya karışır gider... Biz de bir de çiğden usul vardır. Annemin usulü...ıspanağı doğranmış soğanla ovar biraz...yufkanın içine öyle döşer. harika olur! Benden de biraz ukalalık kattım işte!
Görüşmek üzere canım!

dilek dedi ki...

kahvalti da borekler de sahane gorunuyor...kahvalti yapılan o yere nasil gidiliyor peki? fiyatlar nasil? ben de oraya gitmek istedim cok :)
sevgiler
dilek
http://kadifesohbetler.blogspot.com

DAMLA dedi ki...

Sevgili Esintiler,
ıspanağı ben de haşlamadan yaparım ama bazı otların acı lezzetinin gitmesi için haşlanması iyi oluyor :)

Sevgili Dilek,
fiyatları çok makul, yeri ise Kilyos'da Boğaziçinin tesislerin yanındaki koyda... Demirciköy tarafında... giderken tabelaları var

DAMLA dedi ki...

İpek'cim,
bize yakın bir yer mutlaka gidin...
Ben bulursan telefonunu da sana veririm...
Bu arada SOBE'mi unutmadım, en kısa zamanda cevaplayacağım :)

Adsız dedi ki...

ellerinize saglik cok hos bir blog ve cok lezzetli ve pratik bir tarif..
bende sebze türü alternativlerle yapmaya calisirim genelde bazi tarifleri ama beyime sevdiremiyorum bir türlü etden kiymadan vazgecmiyor..bu yüzden sebezeli otlu seyler yenilmedigi icin mecburen iki cesit yapmak zorunda kaliyorum...
sevgiler
www.blogcu.com/oezlem

DAMLA dedi ki...

Sevgili Özlem,
senin sayfanda çok hoş, görüşmek üzere!!!...