26 Eylül 2006

TAVUKLU PATLICAN KEBAP

Aslında bu yemeği tamamen evdeki malzemeleri değerlendirmek için yaptım ama çok lezzetli olduğunu söyleyebilirim.

Malzemeler:

6 adet patlıcan
5 adet tavuk but külbastı
1 adet soğan
4-5 diş sarmısak
hardal
tavuk tozu
salça
domates
tuz-karabiber

Yapılışı:

* Patlıcanlar alacalı kesilir ve küp şeklinde doğranır (tuzlu suda bekletmeyi unutmayın tabii!!..)
* Bol kızgın yağda hafifçe kızartılır ve bir kenarda bekletilir.
* Tavuklarda aynı büyüklükte küp şeklinde doğranır.
* Yemeklik doğranmış soğan kavrulur, üzerine ince kesilmiş sarmısaklar eklenir.
* Daha sonra tavuklar da eklenir ve pişirilmeye başlanır.
* Tavukların üzerine küp küp kesilmiş domates, tavuk tozu, hardal (ben tavukla yaptığım her yemeğe mutlaka ekliyorum), tuz ve karabiber eklenir.
* Hafifçe pişirdikten sonra üzerine kızartılmış patlıcanlar ilave edilir. Biraz suyla ezilmiş salça üstüne dökülür.
* İnce şeritler halinde kesilmiş kırmızı biberle süslenir ve kısık ateşte pişirilir.

Pilavla beraber harika oluyor, denemenizi tavsiye ederim :)

Afiyet olsun!!...

Aaaaa....
Aralara tatil resimleri koymadan olmaz di mi?
Bu kediciği Kuşadası Kısmet Otel'de gördük.
Öyle sevimli birşeydi ki...
Sürekli hoplayıp zıplayıp duruyordu...
Güneşin batışını seyretmek için bizim gibi gelmiş olan herkesin kucağına çokıp oturdu bu yaramaz şey!!...
Kısmet Otel bizim için Kuşadası'nda uğramadan yapamadığımız bir yer. Hele de günbatımı.... Muhteşem!!...
Yolunuz oralara düşerse mutlaka gidin derim hepinize :)

18 yorum:

yildizcaa dedi ki...

süper bir tarif olmuş damla hanım, hayırlı ramazanlar dlerim, sevgilerle yıldız

Ebru dedi ki...

Merhabalar sitenizi yeni buldum çok güzel tarifler var. Patlıcanlı kebapta nefis. Ellerinize sağlık. Bizde bu yaz kuşadasındaydık. Kısmet otel'in nerede olduğunu merak ettim doğrusu? Biz Davutlar tarafında kaldık. Yerini söylerseniz sevinirim. Seneye gittiğimizde uğrayabiliriz. Sevgiler ve hayırlı ramazanlar Ebru

DAMLA dedi ki...

Merhaba Yıldız,
sana da hayırlı Ramazan'lar...

DAMLA dedi ki...

Ebru'cum,
Kısmet otel Kuşadasında Marina'nın üstünde... Çok eski bir otel. Sahipleri de Osmanlı sülalesinden birileri. Mutlaka gidin!...

salincakta iki ki$i dedi ki...

damla'cim mama zaten enfes gozukuyorda ben kediye bayildim, zaten tum kedilere bayiliyorumda ben cok sekermisss, hemen arabaya atip getirseydiniz:)) oturusun asaletine bakarmisiniz, birde poz vermis:))

crystalsdreams dedi ki...

Damlacıım,hoşgeldiiin:)
züper güzel bi yemek olmuş,şahsen gece 12 de karnım acıktı bu görüntüyle..
şeyi sorcektim ben,bu badılcanları kızartmadan da olmaz mı aceba,hani daha hafif olması açısından sorduydum...evet bilmiyorum,mutfaktan biraz uzağım ama öğrenmeye çalışıyorum..ben de yapmak istiyorum bööle güzel yimekler yaa..

DeLi KeDi dedi ki...

Kim lan bu kedi Damlaaa?
Kimle aldatıyorsun beni!
Hem de tatilde ve otelde haaa,durun lan,kaçmayın bi yere,yedim ulan siziiii!
Taş yok mu la Taş?

DAMLA dedi ki...

Banucum,
hakketen çok sevimli bişeydi... Ama bizi evde bekleyen Prenses'imiz ne derdi getirseydik bilemiyorum!!...

DAMLA dedi ki...

Kristılım Hamaratım....
biliyom zararlı ama kızartınca da accaip lezzetli oluyor!!!...
Kızartmadan da olabilir bence, denersen ve de güzel olursa haber ver de biz de ööle yapalım:)

DAMLA dedi ki...

Biyonikim
senin yerin ayrı hayatım...
Sen ööle sokak kedileri ile bir mi tutuyorsun kendini? Olur mu hiç!!...

mom dedi ki...

ofunuz cok gusel gorundu sabah sabah gozume daha iftara cok var:))patlican ve tavuk ikiside en sevdiklerimden bende deniyim bunu...

pembeli dedi ki...

Merhaba Damlacım yemek harika görünüyor, denenecekler listesine alındı bile:))
Hayırlı Ramazanlar.

tata dedi ki...

Hardali tavukta denemedim, sahi güzel oluyor mu?
Sevgiler ve hosgeldin.

Pinar dedi ki...

Yaptigin butun yemeklerin sunumu harika :) Cok guzel gorunuyor, ellerinie saglik, hic tavukla patlicanin bir arada olacagini dusunmemistim, denemeliyim. Optum!

DAMLA dedi ki...

Sevgili Mom,
iftar öncesi yemek tarifleri okumak gerçekten insanı mahvediyor...

DAMLA dedi ki...

Sevgili Pembeli,
inşallah beğenirsin, şimdiden afiyet olsun :)

DAMLA dedi ki...

Tata'cım,
walla hardalı denemeni tavsiye ederim, tavuğa çok güzel bir lezzet veriyor...

DAMLA dedi ki...

Pınar'cım teşekkürler,
yemeği yapmak kadar süslemeyi de çok seviyorum :)