22 Kasım 2005

ÇAM FISTIKLI ELMA REÇELİ


Cafe Moonlight/Aynur hanımın Elma Reçeli tarifini görünce geçen sene bir yerlerden tarifine ulaştığım Çam Fıstıklı Elma Reçeli' mi sizlerle paylaşmak istedim.

Ben sofraya getirdiğim miktara kadar çam fıstığını kavurup içine ekliyorum. Çam fıstıkları yeni eklendiğinde accaip lezzetli, kıtır kıtır ağıza geliyorlar.

Afiyet olsun....

Malzemeler:

1Kg. küp şeklinde doğranmış elma
1 poşet Dr.Oetkar Reçelyap
650 gr toz şeker
1,5 çay bardağı kuru üzüm
1,5 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı kavrulmuş çam fıstık


·Elmaları küp şeklinde doğra, üzerine 3 çay bardağı su dök.
·Ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı şekerle reçelyapı karıştır ve bunu meyvelerin üzerine dök. Yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişir.
·Tencerenin kenarları kaynamaya başlayınca 2 dk daha kaynatıp kalan şekeri ve kuru üzümleri ekle, karıştırmaya devam et. Kaynamaya başladığında ateşi kıs ve 3 dk daha kaynat.
·Ocaktan al, 5-10 dk. Karıştırarak soğutup, tarçını ekle.
·İyice karıştırıp, cam kavanoza koy, ağzını sıkıca kapatıp ters çevir ve böyle 30 dk.beklet.
·Servis etmeden kavrulmuş çam fıstığı ekle.

3 yorum:

tugce:-) dedi ki...

merhaba damla,
ben de elma marmeladı yapmıştım bir kere ama çam fıstığı çok iyi fikirmiş. hem ben yaptığını sonra unutanlardanım, şimdi sayende elma reçeli aklıma geldi ve dolaptaki elmalaerı nasıl bitireceğim belli oldu. çam fıstıkları da kesinlikle eklenecek :)

DAMLA dedi ki...

Merhaba Tuğçe,
ben de kim elma reçelim hakkında ilk yorumu yapacak diye bekliyordum (insan yeni blog sahibi olunca heyecanlı oluyor doğrusu!..) :))
Çam fıstıkları kesinlikle lezzetine lezzet katıyor. Şimdiden afiyet olsun..

ÇEŞNİ dedi ki...

Damlacim
mesajını alınca hemen siteni ziyaret ettim..Önce hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum..Bende seni kontrol edeceğim:)) bakalım neler pişiyor mutfağında ..Çam fıstıkları fikri güzel..eminim değisik bir lezzet katmıstır..Next time deneyeceğim..Seni oglusunu ve kedosunu öpüyorum
aynur ünsal