17 Kasım 2005

ANNEMİN YEMEKLERİ




Canım annem yaklaşık 1 haftadır bizimle. Böyle olunca da yemek yapma işi tamamen ona kalmış durumda.
Bugün bize çok güzel bir çorba yapmış. Kendisi çorba diyor ama tek başına yemek olarak bile yenilebilir. Adına biz "Annemin Çorbası" diyoruz.

Malzemeler:
5 su bardağı et suyu
2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı nohut
(Önemli; mercimek ve nohut için verilen ölçü bir gece önceden ıslatılıp, haşlandıktan sonra 1 su bardağı ile ölçülerek verilmiştir!!)
1 su bardağı haşlanmış ve çok ufak doğranmış ıspanak kökü
200 gr.kıyma
2 soğan
1 su bardağı ev yapımı erişte (hazır erişte veya erişte makarna da olabilir)
1 dilim ekmek içi
3 diş sarmısak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz, nane, kırmızı biber,karabiber

Yapılışı:
- 1 soğan rendelenir, kıyma ve ekmek içi ile karıştırılır. Tuz ve karabiber eklenir.
- Nohut büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır ve kızgın yağda kızartılır.
- Diğer soğan ve sarmısaklar çok ince doğranır (biz robottan geçirdik), derin bir tencereye zeytinyağı eklenir ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Salça ilave edilir ve biraz daha kavrulur.
- Et suyu ilave edilir.
- Arkasından haşlanmış olan nohut, mercimek ve ıspanak kökleri eklenir.
- Tuz ve karabiberi ilave edilip, malzeme pişinceye kadar kaynatılır.
- Arkasından erişte ilave edilir.
- Erişte yumuşayınca köfteler ilave edilir.
- Bir taşım kaynatılır ve altı kapatılır.
- Küçük bir tavada tereyağı, nane ve toz kırmızı biber kızdırılır ve servisten önce çorbanın üstüne dökülür.

Afiyet olsun.....

Bu arada annemin 2 notu var;
1- Nohutlar haşlandıktan sonra mutlaka kabukları soyulmalı.
2- Ev eriştesi tercih edilmeli.

2 yorum:

nihan dedi ki...

Merhaba Damla aramıza hoşgeldin. Seni de linklerime ekliyorum.
Sevgiler.

nihan dedi ki...

Merhaba Damla aramıza hoşgeldin. Seni de linklerime ekliyorum.
Sevgiler.