24 Mart 2006

İSTANBUL GEZİLERİ!!...

Bildiğiniz gibi daha önce sizlerle paylaşmaya çalıştığım bir Kapalıçarşı gezim vardı ve fakat yemeklere kendimi kaptırdığım için (evet itiraf ediyorum Livvarcin!!!...) tüm resimleri çekememiştim.

İşte sizleri bu görüntülerden mahrum bırakmamak için kendimi feda ederek!! tekrar bir Kapalıçarşı yolculuğu yapıp eksik tüm resimleri çektim arkadaşlar. İnanın Havuzlu Restoran'da yediğimi menüyü bile değiştirmedim :))

Ama öncesinde daha önce uğramamış olduğum Fess Cafe'de kahve, pardon sahlep içtim. Yanında da çok lezzetli bir acıbadem kurabiyesi ile...

Sonra biraz dolaşıp, ufak tefek alışverişler yapıp Havuzlu Restoranın yolunu tuttum. Yukarıda da dediğim gibi daha önceki menünün aynısını isteyip tek tek resimleri çektim.
Yediklerimin lezzeti yine muhteşemdi!!...

Geçenlerde de İstanbul'un sıcak bir gününden faydalanarak bir de İstiklal Caddesi gezim oldu.

Sabah Gloria Jeans'de güzeeel bir kahvaltı yapıp (bak Livvarcin sen söylemeden yazayım, karnımı doyurmadan resim çekmek aklıma gelmediği ve sonrasında da resim çekecek bir şey tabağımda kalmadığı için bunların da resimleri yok!!...) Tünel'e doğru yürüdük arkadaşım Dilek'le.

Yürürken tüm eski binaları durup,dakikalarca seyretmeyi ve yorum yapmayı ("ah çok paramız olsa ,burayı alsak, restore edip otursak....") da ihmal etmedik. Gerçi bizi dışardan seyreden birisi ne yaptığımızı merak etmiştir ama öyle güzel yapılar var ki insan daha da ayrıntılı incelemek istiyor.

Neyse, Tünel'i geçip doğru Galata Kulesi'ne geldik. 10 yıldır İstanbul'da olmama rağmen daha önce yakınına bile gidememiş olduğum Galata Kule'sinin tepesine bu sefer çıktım.


Manzara inanılmazdı. Tam biz yukarıdayken öğlen ezanı okunmaya başladı. Muhteşemdi!!!.....

Sonra, canımız Türk kahvesi istedi. Nerede içebiliriz diye etrafımıza bakınırken Anemon Hotel'i gördük.

Burası İstanbul'un en iyi manzarasına sahip yerlerinden biriymiş. Hemen terasına çıktık veee çok doğru bir seçim yaptığımızı gördük!!...

Gerçi kahvesi için aynı görüşü paylaşamayacağım ama (telvesi çok fazlaydı, ben de telvesini içemediğim için kahvenin yarısı kaldı!!..), çevremizdeki manzaradan gözümüzü alamadığımız için çok da önemli değildi.

Bu arada burası geceleri ışıklandırılmıyormuş, sadece Galata Kulesi'nin ışıkları ve mumlarla aydınlatılıyormuş. Dolayısıyla da etraf çok daha güzel görünüyormuş, özellikle de civardaki bina kirliliği göze batmıyormuş.

Kahvemizi de içtikten sonra tekrar aynı yoldan geri dönerken acıktığımızı fark edip Asmalımescit'teki House Cafe'de bir mola verdik.

Eveeeet.....

Güneşsiz ama sıcak bir İstanbul gününü de böyle geçirip, evlerimize döndük...

Epey bir yer dolaşmışız di mi?...

13 yorum:

huysuz dedi ki...

ne güzel yapmışsınız damlacım. biz de geçenlerde oralardaydık ama anemon'a girip kahve içmek gelmedi hiç aklımıza, keşke yapsaymışız valla :)

kedi dedi ki...

Ohhh anasını satıyım,iyi valla,ye ,iç,gez,toz,bide utanmadan fotolarını koy.
Birilerinin canı çeker miii?İstanbul'a gelemiyom diye üsülür müüü?Hiçç düşünme sen Damlam hiç düşünme :P

Age35 dedi ki...

Anemon un methini duymuşdum..Haklılarmış demek..Photolar da çok güzel...Bu İstanbul böyle bir yer işte gitmesende rresimlere bakmak yetiyor...

DAMLA dedi ki...

Huysuzum,
bi dahaki sefere mutlaka uğrayın derim :)

Biyonikkedim benim... ben niye buraları geziyorum sanıyorsun. Önceden öğreneyim de sen gelince tek tek gezdireyim diye... walla başka bi amacım yok!!...

Age35,
inan ki manzara resimlerden de güzel... bi sefer de yemek yemeğe gitmeyi düşünüyorum, o zaman da yemekleri iyi mi değil mi onu yazarım!!..

DAMLA dedi ki...

Canım yaa...
göndereyim mi tazesinden 1 kilo :))

DAMLA dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
crystalsdreams dedi ki...

Damlacım, ben doğma büyüme İstanbulluyum hala Galatanın tepesine çıkmışlığım yok..İstanbul aslında öyle güzel öyle keyifli bi şehir ki tadını çıkarmasını bilene..
Şimdi senin bloğu okurken arkadaşlarım bizde onlara söyledim,pazara biz de yapıcaz bi Galata civarları gezisi..çok canımız çekti:)
yeni ilham gezileri bekliyorus efenim sizden:)

DAMLA dedi ki...

O zaman ben hiç üzülmeyeyim Crystalım, ben de 10 senedir İstanbul'dayım bir türlü şunun tepesine çıkamadım diye hayıflanıyordum!!...
Bak ben Nisan ortası gibi işime biraz ara vermeyi planlıyorum (bütün bir yaz boyu!!..) , o tarihten sonra da kültür turları yapıcaz arkadaşlarla, bekleriz yani!!... Hani seni gezdiren yoksa bir Ankaralı olarak gezdirebilirim :))

Toplu İğne dedi ki...

damlacım,
nasıl canım çekti anlatamam. ben söylediğin yerlerin hiçbirini görmedim,ayaklarına sağlık, sayende kültür turu yaptırdın bana. şenay düdek senin yanında halt etmiş :))sen hiç değilse doğru düzgün yerleri tanıttın bize.
öptüm

asliberry dedi ki...

merhaba
ben sizi sobeledim.
svg.

asliberry dedi ki...

merhaba
ben sizi sobeledim.
svg.

asliberry dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
DAMLA dedi ki...

Topluiğne'cim,
sen beni nisan 15'den sonra gör, bak nereleri gezip anlatacağım... :)

Aslıberry,
neyle sobelendim ben şimdi? Hemen sayfana geliyorum!!!