17 Nisan 2006

YÖRESEL YEMEKLER

SAMSUN'DAN MISIR EKMEĞİ


Ne yazık ki malzemeler göz kararı :(

Bu tarifi bana Samsun'daki bir balıkçı vermişti ve demişti ki tüm malzemeleri karıştıracaksın ve kıvamının, un helvası gibi olmasına dikkat edeceksin!!...

Gelelim malzemelere;

mısır unu, zeytinyağı, sıcak su ve tuz...

Bunlar karıştırılıp, zeytinyağı ile yağlanmış tavaya ince bir tabaka halinde yayılır ve hafif ateşte her iki tarafı da pişirilir. İkram etmeden önce sıcakken üzerine tereyağ parçaları konur.

GÜNEYDOĞU ANADOLU MUTFAĞINDAN PASTIRMALI HUMUS:


1 bardak haşlanmış, kabukları soyulmuş nohut

2 diş ezilmiş sarmısak

1/2 limon suyu

4 çorba kaşığı tahin

Zeytinyağı ve tuz

Nohutları püre haline getirdikten sonra içine diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir kıvam elde ediyoruz. Başka bir yerde kızarttığımız pastırmaları humusun üzerine yerleştirerek afiyetle yiyiyoruz :)

2 yorum:

DAMLA dedi ki...

İpekcim,
Hoşgeldin, kermes de epey yorulmuşsundur herhalde?!...

Adsız dedi ki...

Selamlar,
Bende yeni bir blogcuyum,benide Linkinize ekler misiniz??Çok mersi
Gül
http://www.damak-tad.blogspot.com/