20 Haziran 2006

ASLINI BULAMAYINCA YAPTIĞIM SOSYETE MANTISI :)


Annem ne zaman bize gelse mutlaka mantı yaptırıyoruz kadıncağıza. Hatta Bartu daha gelmeden telefonda pazarlığını yapıyor :)
Bugün canım çok mantı istedi ama hamur açmaya da üşendim doğrusu. En kolayı hazır yufka ile yapılan SOSYETE MANTISI olduğu için bunu yapmaya karar verdim.
16 adet yapmak için (aslında 4 kişi yiyecek ama aç gözlü olunca elim aza gitmiyor!!...)
4 adet yufka
1/2 kg. kıyma
1 adet orta boy soğan
3-4 adet domates
3-4 adet yeşil biber
2 yumurta
6-7 çorba kaşığı yoğurt
6-7 çorba kaşığı zeytinyağı
-Soğan rendelenir, domateslerin kabukları soyularak ufak ufak doğranır, biberler doğranır ve kıyma ile karıştırılır. Biraz sulu olması için içine bir miktar su koyabilirsiniz.
-Yufkalar dörde bölünür, geniş kısmına kıymalı harcın bir kısmı konur ve kenarları içe kıvrılmadan üçgenin ucuna doğru kıvrılır. Sonra da kendi etrafında sarılarak yuvarlak yapılır ve yana yana tepsiye dizilir. Aralarında boşluk kalmaması önemli!!...
- Yumurta, yoğurt ve zeytinyağı ile hazırlanan sıvı harç (içine biraz da su ekleyebilirsiniz) tüm yufkaların üstüne dökülür ve 1/2 saat bekletilir.
- Sonra da fırında güzzelce pişirilir!!...
- Tabaklara koyuduğunuzda üzerine sarmısaklı yoğurt ve salçalı sos dökerek harika bir lezzet yaratırsınız :))
Afiyet olsun ....

13 yorum:

kedi dedi ki...

Benim kaynanne Kayserili Damlam.Mantının 9 çeşidini biliyor ve çok güzelde yapar.
Her gittiğimizde mantı,suböreği,içli köfte ve ev baklavasına doyarız yani,
Eşimde senede birgün annesi yapınca yer ancak ;P

Ama bazen gerçeğine bile değişmem şu sahtesini.Pek güsell oluyor dimi namussuzlarrrr.(bakma bana sen,aslı gibisi olur mu hiç?Beceremediğimden pislik yapıyorum benn ;P )

Aman ha Damlam,tehlike içeren işler içinde gördüm seni epeydir.Deniz,kum,güneşi unutmayalımmm,unutanlara hatırlatalımmm.

Adsız dedi ki...

Gecenin bir saati migdeden hafif hafif "aciktin,aciktin" sesleri gelmeye baslamis ben ise bu sese kulak inatla kulak vermemeye calisiyordumki...............

offfff offfff yemede yaninda yat.Yapmiyacaktin bunu bana Damla!

DAMLA dedi ki...

Biyonikim,
walla tatilde yakın ama çok canım istedi :(

DAMLA dedi ki...

Serapcım,
Çeşme'de de yaparız güzelim :))

Adsız dedi ki...

Eveet yaw.....

Toplu İğne dedi ki...

seni bi daha öğleden sonra işten çıkmadan önce okursam ne oluyim! şapırrtttt

vintage biscuit dedi ki...

YALANCISI / SOSYETESI / KAYSERISI HEPSII GUZELL YAHUUUUUUUUUU:)))

DAMLA dedi ki...

Walla lezzeti de çok güzeldi Topluiğnem :)

DAMLA dedi ki...

Ne güzel demişsin sevgili Vintage...
Hepsi de harika!!...

Damak Tadı dedi ki...

harika gözüküyor tarifler ve seyahat resimlerin.ellerine sağlık
canım.tam da yaz zamanı olur mu sımdı sosyete mantısı.)))
aklımız kalıyor hadı mutfağa yap ye
al kıloları basla dırdır yapmaya.ne olacak bız bu bayanların halı bu kılolarla..tekrar ellerıne saglık.sen bıldıgınden sasma bence
yapmaya dene canım.
sevgıyle kal canım
www.damak-tad.blogspot.com

DAMLA dedi ki...

Merhaba Damak Tadı,
tadı güzel olan herşey ne yazık ki zararlı değil mi?

Adsız dedi ki...

Ben bunun kıymasını suyla hafifçe kavuruyorum(yani aslında haşlamış oluyorum:)),sonra bunu tavada önlü arkalı iyyyce kızartıyorum,bi de pişirmeden üstüne o sizin dediğiniz yumurtalı sostan dökmüyorum,benimki de hoş oluyor yani kızartma olmasına rağmen kıyma yağda kavrulmadığı için çok hafif bi tat oluyor,denemenizi tavsiye ederim!

DAMLA dedi ki...

Hiç bu şekliyle denememiştim Zeynep hanım.
Ama denemeye değer :)