12 Haziran 2006

DÜNYA KUPASI....BAHARATLI KURUYEMİŞ



Eveeeet.... Sizleri bilmem ama 1 ay boyunca biz futbolla yatıp futbolla kalkacağız !!!.... Evin 2 erkeği de futbol düşkünü olunca başka bir alternatif kalmıyor bana. 2002 Dünya Kupası güzeldi. Eeeee ne de olsa Türkiye'de katılıyordu :) Bizim oynadığımız maçları kaçırmadığım gibi üçüncülük kutlamaları için Taksim'e bile gitmiştik. Bartu o zaman İngiltere takımından Owen'ın hayranıydı, saçlarını kestirdiğimizde kendisini ona benzetip dururdu :)

Neyse, bu maçlar açıkcası hiç ilgimi çekmiyor. Ama biz Cuma günü evimizde de bir Dünya Kupası açılışı yaptık!!...

Önce açılış gösterileri izlendi, sonra eşimin çocukluk arkadaşı Levent'in de gelmesiyle maç heyecanı başladı. Ben de atmosfere uygun yiyecekler hazırlayarak ortama ayak uydurmaya çalıştım:)

Yukarıda resmini gördüğünüz BAHARATLI KURUYEMİŞ'i de ilk defa denedim ama en çok bu beğenildi. Özellikle fırından çıkardıktan sonra ılık ılık hali inanılmaz lezzetliydi....

Nasıl mı yaptım?!...

500 gr. kuruyemiş (ben cashew ve fıstık kullandım) , kavrulmamış olmalı...

1/2 tatlı kaşığı kimyon

1/2 tatlı kaşığı kişniş

1/2 tatlı kaşığı toz sarmısak

1/4 tatlı kaşığı kırmızı biber

1/4 tatlı kaşığı zencefil

1/4 tatlı kaşığı tarçın

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Bir tavaya zeytinyağını ısıstıp, kuruyemiş hariç tüm malzemeleri koyarak 2 dk. karıştırıyorsunuz. Sonra ocaktan alıp kuruyemişleri iyice karıştırıyorsunuz. 200 dereceye ısıttığınız fırında 15 dakika pişirip, çıkarınca da üstüne tuz serpiyorsunuz. Ancak fırında tüm kuruyemişlerin iyice kızarması için arasıra karıştırmayı ihmal etmeyin.

Afiyet olsun
blog Layouts


7 yorum:

Age35 dedi ki...

Of bayılırım fıstığa...Bunu uygulamayı kış aylarına erteliyorum...Diete ayıp olmasın...

DAMLA dedi ki...

Fıstık olayı biraz tehlikeli tabii... Eşim maç sırasında yemeye başlayıp bana şöyle dedi; "çok güzel olmuş ama bi daha yapma!!..."

Toplu İğne dedi ki...

ne hamarat bi hatunsun sen damlacım... hem marangoz ol, hem aşçıbaşı, hem seyyah ol gez devamlı, gezi yazıları yaz, bloguna resimle, yazı koy... bi de maçlara amigo kızlığa başladın demek! anacım başımı döndürdüm valla. gerçi benim bu yüzden dönmüyo galiba :)
bu arada hotmaile attım canım msn.mi

kedi dedi ki...

Futbol hastası bir babanın,futboldan nefret eden kızı olarak,futboldan anlamayan,sevmeyen hatta takımbile tutmayan bir kocamın olmasından gurur duyuyorummmm.Bayılıyorum kocaları lokale ,kahveye maç izlemeye giderken benim kocamla film izlememe ve gezmemizee,çatlayın;P

Fıstık olayı harbiden fıssstıkkk olmuş Damlam,amman haa,yaz,güneş,deniz,bikini,cıssss,yakar valla

DAMLA dedi ki...

Ohh be Topluiğnem,
özlettin kendini.... daha geçmedi mi baş dönmelerin arkadaşım?...

DAMLA dedi ki...

Biyonikim,
zamanında ben de fanatik bir taraftardım biliyormusun? Ama kocacımla farklı takımları tutuyorduk!!... Evlenene kadar bi sorun çıkmamıştı ama ilk Fener-BJK maçında baktık ki aile saadetimiz için birisinin geri çekilmesi lazım... Bu fedakarlığı da ben yaptım:(

Damak Tadı dedi ki...

selam,
harika bişey bu tam bomba bence ellerine sağlık canım.benim sayfama da beklerim arada teşekkürler,ellerine sağlık sevgiyle kal.
www.damak-tad.blogspot.com