30 Kasım 2005

EMİNÖNÜ ZİYARETİM

Peynir Gemisi'nden Elvan'ın yaptığı önlüğü görünce canım dikiş dikmek istedi doğrusu. Elvan beni accaip gaza getirdi :)
Yemek odamızı değiştirdiğimizden beri eski hiçbir yemek örtüm uymuyor ve ben de misafir ağırlarken çok zorlanıyordum. Bu yüzden de annemle bir Eminönü ziyareti yapıp kumaşlar ve süslerle döndük.

Resimde gördüğünüz kumaşları Mısır Çarşısı'ndaki Çınar'dan aldım. Sonra da doğruca o inanılmaz bordürlerin, kurdelelerin,dantellerin,güpurların ve daha bir sürü harika şeyin satıldığı sokağa daldık.

Gelelim bunları nasıl değerlendireceğime;
Kırmızı kumaşın etrafını dore püskülle çevirip yılbaşı için bir masa örtüsü yapmayı düşünüyorum.
Mavi olanı ise balık yemekleri için aldım, üzerine balıkçı filesi de atıp, tabaklarımı onun üstüne koyacağım.
Yemek takımımın deseni mor menekşe olduğu için lila rengi kumaşı görünce dayanamadım.
Beyaza gelince, klasik bir renk ama her zaman lazım değil mi?...
Bu arada, somon rengi olan kumaş ve güpur annemin. Onun yemek takımında da somon rengi çiçekler var.
Bu akşamdan itibaren dikiş makinamın başında olacağım ve fotoğraftaki kumaşların bitmiş hallerinin resimlerini de sizlerle mutlaka paylaşacağım sevgili arkadaşlar!!....

11 yorum:

Hayat Güzel dedi ki...

Yemek örtülerinin dikilmiş hallerini merak ettim doğrusu.

Sevgili Damla,
Seni hayatındaki 10 küçük mutluluğu paylaşman için sobeliyorum.
SOBE!!!

Hayat Güzel dedi ki...

Sevgili Damla,
Hayatındaki 10 küçük mutluluğu paylaşman için seni sobeliyorum.
SOBE!!!

asliberry dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
asliberry dedi ki...

Damla,
Demin sana oldukça uzun bir mesaj yazmıştım, gönderdim sandım, başaramamışım sanırım. Aynı kelimelerle yazabilecek miyim bilmiyorum. Benim görümcem yıllardır bir dikiş makinem olsa neler yapacağım der durur, en sonunda bu yıl doğum günün de aldık bir tane makine. Terzilik eğitimi almadığından etek, elbise v.b. şeyler dikmesini beklemiyoruz tabii, hobi amaçlı ufak tefek şeyler dikecek. Fakat sorun şu ki bu konuda kara cahiliz, mesela süslü püslü yastıklar dikmek istiyor, biz o süslerin isimlerini bilemiyoruz, tuhafiyeye gidip tuhaf tuhaf konuşuyorum. Dün komik bir şey oldu, bir arkadaşımızın bebeğine uyku tulumu dikecekti, tulumun içine pofidik malzemeden koymak istedik, kumaşçı adama sorunca, suratıma vay cahil dercesine bakıp, kapitone mi dedi, ben de bir gösterin hele dedim, baktım, bunun kumaşla dikilmemiş, sadece bu süngerimsi halinden bulamazmıyım dedim, elyaf mı dedi, hah ondan diye atladım. İnternetteki Türkçe sayfalar öyle yetersiz ki, mesela bir site olsa, bu malzemelerin fotoğrafları olsa, yanında da bu bordür, bu kurdale, bu güpur, bu biye, bu kapitone, bu tela diye açıklama yapsa, biz de öğrensek. Bak mesela ben senin bu yazından ne çok şey öğrendim bir bilsen.
Teşekkür ve Sevgilerimle,
Bilgiye aç takipçin Aslı

DAMLA dedi ki...

Merhaba Aslı,
gönderdiğin 2 mesajını da aldım.Sorularını her zaman beklerim, ben bilmesem bile yılların dikiş dikeni olarak annem var, ona danışırız!!...
Görümcene de kolay gelsin :))

asliberry dedi ki...

Damla Merhaba,
Hemen hemen aynı mesajın ikisi birden fazla yer kaplamasın diye birini yokettim. Çok teşekkürler, sıkıştığımızda mutlaka sana danışacağım.
Sevgimle,
Aslı

life dedi ki...

Aldığın kumaşların cinsi nedir acaba:)??

DAMLA dedi ki...

Merhaba Şehnaz,
kumaşlar alpaka cinsiydi...

Adsız dedi ki...

Damla ben de çok severim dikiş, nakış, örgü, boya heeeeepsini hem de:) Ondan ben de her tuhafiyeye veya Eminönü'ne gittiğimde gözümü sağdan soldan alamam. Balık yemekleri için kullanacağın fikir çok hoşuma gitti. Aslında çok zor bişey değil. İnsan bu tür şeyleri hem zevk alarak yapıyor, hem de kendi hayalindekini yansıtma imkanı buluyor. Bilmem nasıl bulursun fikrimi ama aklıma değişik bir fikir geldi. Balıkçı ağlarını 15*15 cm kesip örtünün sarkan yerlerine denk gelecek şekilde 8-10 cep diksen, içine de midye kabuğu veya seramik, rengarenk boyanmış balıklar atabilirsin:)) Bitmiş hallerini de gösterirsin artık:)

Sevgiler

Aslı Cin dedi ki...

Ne keyifli şeyler bunlar Damla.

Tebrik ederim,balık için düşündüğün fikir de çok orjinal.

DAMLA dedi ki...

Asıcım,
outlook'uma mesajın gelince epey bi aradım nereye bıraktın diye :))
beğenmene de çok sevindim bu arada...