02 Ekim 2006

GELİNCİK ....

Nereden çıktı şimdi bu gelincik di mi?!!...

Geçen hafta televizyonda seyrettiğim bir tarifi yaptım...
Yemeğin ismi "GELİNCİK PİLİÇ SARMA" ...

Doğrudan tarife geçmeden önce benim çok sevdiğim çiçek olan gelincik resmi koymak istedim, gözünüz gönlünüz açılsın diye :)

Eveeeet...
Şimdi geçebiliriz yemek tarifine :)

Malzemeler (4 kişilik):

4 piliç göğüs (orjinal tarifinde 1 piliç göğüsü 4'e bölüp inceltmişler ama benim kullandığım göğüsler küçük olduğu için ben her sarma için 1 parça kullandım)

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık, 1 havuç, 1 kabak, 1 çay bardağı bezelye, 1 patates, 100 gr kaşar, 1 soğan

4 milföy

1 yumurta sarısı, tuz, karabiber, margarin

Yapılışı:

1- Havuçları küp şeklinde kesip haşlayalım, biraz yumuşayınca içine küp şeklinde kesilmiş patatesi de ekleyelim, bir süre daha haşlayalım.

2- Soğanları yemeklik doğrayıp fıstıklarla beraber kavuralım.

3- İçine havucu, patatesi, küp kesilmiş kabağı ve bezelyeyi (ben konserve kullandım) ekleyelim.

4- Pişdikten sonra tuz, karabiber ve küp küp kesilmiş kaşarı da ekleyip altını kapatalım.

5- Piliç göğüslerin boyutuna göre (ince olması çok önemli) çukur bir kabın içine önce göğüsü yayın sonra hazırladığınız harcın 1/4'ünü içine koyun ve kabın kenarlarından sarkan göğüsü harcın üstüne doğru sarıp bu kısmı alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye koyun.

6- 200 derece fırında 20 dakika pişir.

7- Fırından çıkar , soğuduktan sonra, incelttiğiniz milföy hamuru ile tekrar sar. Üstüne yumurta sarısı sür ve fırında kızarıncaya kadar tekrar pişir.

Hem lezzeti hem de sunumu çok güzel bir yemek oldu.

Hele misafirinize yapacaksanız önceden pişirip sadece milföyle sarma kısmını sona bırakabilirsiniz.

Biraz da diğer arkadaşların tariflerinden denediklerim;

Geçenler de "HAYATIMDAKİ ŞEYLER" blogunun sahibi sevgili MOM bir tarif yazmıştı. İsmi çok hoşuma giden "Keçi Patisi"'ni mutlaka denemem gerek diye düşünüp hemen o akşam yapmıştım.

Gerçekten de hem çok kolay (düşünün akşam yemekten kalktıktan sonra kahve olana kadar yapabildim!!...) hem de çok leziz bir tatlı.


Ellerine sağlık Sevgili Mom!!...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Damla'cım piliç sarmada keçi patiside nefis görünüyorlar ellerine sağlık kolay gelsin sevgiler Ebru

Adsız dedi ki...

Güzelllll,güzelllll hemde cok güzel.Bunu kesinlikle denemek lazim.Bir zamanlar Iclal Aydin`in tarifi olan milföyde "tavuk incik"yapmistim.Ama kemiklerinle milföye sarildigindan pek sevmemis birdaha da böyle bir sey yapmam demistim.Ama kemikksiz tavuk gögsü olunca durum degisir...dimi ama....güzelllll cokk güzell..

DAMLA dedi ki...

Teşekkürler Ebru'cum :)

Ooooooo...
kimler gelmiş?...
Serapcım mutlaka dene eminim beğeneceksin!...

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
Bu arada bende sana küstüm:( çünkü linklerinde yokum.

DAMLA dedi ki...

Sevgili Pembeli,
ne yazık ki linklerimi bir türlü güncelliyemiyorum :( Nedenini çözemedim bir türlü!!... Orada olup da artık kapanmış bloglar da var ama en kısa sürede düzeltmeleri yapmayı umut ediyorum:)