
Cuma günü İstanbul'da okullar tatildi.
Sabahleyin oğluma kahvaltıda değişik birşeyler hazırlamak istediğimde Sofra dergisinde daha önce gördüğüm bu tarifi denemek aklıma geldi.
Çooook eskiden halamlar Malatya'dan bize bu yufkaya benzer yufkalar gönderirdi. Takır takır sert olan yufkaları yemek istediğimizde önceden hafifçe ıslatır ve kuru bir beze sarıp bir süre bekletirdik.
Ankara'da da bazı fırınlarda satılan yufka ekmekler vardı. Kahvaltıda arasına haşlanmış yumurta, beyaz peynir (hele bir de rendelenmiş olup maydanoz ve pul bibeler karıştırılmış olursa daha da muhteşem olur) ile dürüm gibi yapar yerdim.
Ne yazık ki bu yufka ekmeği İstanbul'da bulamıyorum ama sağ olsun kayınvaldem ne zaman gelse bolca getirir. Çabuk bozulduğu için fazlasını derindondurucuda saklarım.
Nerden nereye geldim!!...
Bu köy yufkası da çok başarılı bir tarif. Ben yarım ölçü yaptım, yaklaşık 8 tane çıktı.
9 yorum:
Damlacigim ellerinie saglik.Iftara iki saat kala yazini okuyunca ,birden canim köy yufkasi cekti yaw!!!ne güzelde burnuma koktular.Yanindada 5 bardak cay!
yemede yaninda yat.....demiyecegim yatma da ye....
Serapcım,
pişerken de çok güzelkokuyorlardı :)
Damla yufkalar gerçektende çok güzel görünüyor ellerine sağlık seni linklerime ekledim sende beni eklersen sevinirim. Ebru
Sevgili Ebru,
en kısa sürede linklerime ekleyeceğim:)
Damlacığım,yanlışlıkla ben sildim Üstteki yorumu.Bu kuru yufkalardan annem sahurda peynirli börek yapardı.Onları hatırladım şimdi.Ellerine sağlık.
nanevelimon.
O zaman senden bu tarifi bekliyoruz sevgili Münevver :))
Annem Malatyalı babam Elazığlı, her iki şehirde de çok yapılır, çocukluğumu hatırladım sayende...
Hemşehriymişiz Gün'üm :) Ben de çocukken bunlara bayılırdım...
Yorum Gönder