25 Aralık 2005

BİR PARTİ DAHA!!.....


Bu Cumartesi akşamı da ikinci pre-yılbaşı partimizi verdik.
Bu sefer herşeyi zamanında yaptığım için resimlerini çekmeye de fırsatım oldu :))
Menüm şöyleydi;
* Mantarlı soğanlı kiş
*Tavuklu-kaşarlı krep
*Zeytinyağlı yaprak sarma
* Meksika fasulyesi salatası
*Mittel köfte
*Şarküteri tabağı
*Tiramusu
* Zencefilli çikolatalı kek
Tatlıları bir gün önceden yapınca , Cumartesi günü diğerlerini yapmama rahat rahat yetti... Aslında planda daha önce yazdığım Noel Baba Krakerlerini yapmak da vardı ama, masamda bunları koyacak yer olmadığı için vazgeçtim:.
Bu arada yukarıdaki menüyü oluştururken elbetteki sevgili blog arkadaşlarımın tarifleri arasında dolaştım.
Zinnur'cum tarifin muhteşem, bütün misafirlerim bayıldı, ellerine sağlık. Melda'cım, çok ufak bir değişiklikle (içine 2 tane haşlanmış ve püre haline getirilmiş patates ekledim) kereviz salatanı yaptım ve aynen seninki gibi sundum, nefisti!!!.....
MANTARLI SOĞANLI KİŞ
Tabanı için:
300 gr. un
150 gr margarin
1 yumurta
tuz
Üzeri için:
250 gr. mantar
1 büyük soğan
2 çorba kaşığı z.yağı
tuz, karabiber
1/2 su bardağı rende kaşar
2 yumurta
1paket krema
4 çorba kaşığı süt
Yapılışı:
Unu tuzla birlikte karıştırma kabına koyup, küp küp kesilmiş margarinle yumurtayı ekleyip hızlı bir şekilde yoğurulur. Stretch folyoya sarıp 1/2 saat buzdolabında bekletilir.
Bu arada zeytinyağı bir tavaya konur ve önce soğanlar kavrulur (ben soğanları salataya doğrar gibi doğruyorum), sonra dilimlenmiş mantar eklenerek pişirilir.
Buzdolabından alınan hamur yağlanmış tart kabına eşit kalınlıkta yayılır. Kenarlarından biraz taşması iyi olur. Sonra tüm yüzey ve kenarlar çatalla delinerek, 180 derece sıcaklıkta 15 dk pişirilir. Renginin değişmemesi önemli!!...
Diğer tarafta rende kaşar, krema, süt ve 2 yumurta iyice karıştırılır.
Fırından çıkan hamurun üstüne önce mantarlı harç, sonra da kremalı harç dökülür.
Üzeri kızarana kadar 180 derecede pişirilir.
Hepinize afiyet olsun!!...

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Damla'cığım,

Cumartesi parti muhteşemdi, tekrar çok teşekkürler. Arkadaşlar, şimdi kıskanacaksınız ama ben o partideydim ve her şey nefisti...

Bu arada sana gelmemiz giderek tehlikeli olmaya başladı, sevgili eşim tavuklu krep ve trüf yapımını senden öğrenmem konusunda çok ısrarlı:))

Tekrar her şey için teşekkürler arkadaşım,

Çiğdem

DAMLA dedi ki...

Çiğdem'ciğim,
siz gelerek bizi mutlu ettiniz...
ben teşekkür ederim :))

asliberry dedi ki...

Damla,
Ellerine sağlık, çok güzel görünüyorlar. Benim de yılbaşı gecesi çok sevdiğim arkadaşlarım gelecek, senin bu kiş tarifin çok hoşuma gitti. Ancak benim tart kalıbım yok, dikdörtgen veya oval, derin bir pyrex kullansam olur mu sence?
Svg.

DAMLA dedi ki...

Aslı'cım, ben de pyrex kullandım. Bu tarif 26cm'lik kalıba uygun, bunu 1,5 ölçü yaparsan 33 cm'lik kalıba tam geliyor... Kolay gelsin :))

Adsız dedi ki...

hersey cok guzel elinize saglık. kiş tarifinde yanlışlikla sogan yerıne 1 buyuk sana yazmışşınız. gerci yapmak isteyen arkadaşlar anlar ama , ben gene de uyarayım dedim. sevgiler.

meliha

DAMLA dedi ki...

Uyarın için teşekkürler Meliha,
haklısın sana değil soğan olacak :)

asliberry dedi ki...

Damla,
Teşekkürler cevabın için, profilinde e-mail adresin yok, o nedenle mecburen burayı kullanıyorum, konuyla alakasız bir sorum olacak sana. Biz mutfağımıza kuru erzaklarımızı koymak için bez torbalar dikmek istiyoruz ancak hangi kumaş çeşidini kullanacağımızı bilmiyoruz. Bu konuda fikir verebilir misin?
Sevgiler.
Aslı

alis dedi ki...

Merhaba Damla,

Öyle harika ve iştah açıcı görünüyorlar ki...
Özellikle kiş tarifini hemen deneyeceğim.

İyi seneler,

Sıla Eren

DAMLA dedi ki...

İpekcim, tüm mesajlarını aldım. Ben gelen mesajları takip edebilmek için onaylanıp yayınlanmasını sağlıyorum (başka kolay yolu var mı onu da bilmiyorum!!..), o yüzden önce benim mail adresime düşüyor sonra blog da yayınlanıyor. İyi dileklerin için teşekkürler, ben de senin, kocanın ve de Deniz'in yeni yılını şimdiden kutlarım.

Sevgili Sıla, kiş gerçekten harika oluyor, mutlaka dene... Şimdiden afiyet olsun!!...

Adsız dedi ki...

Damla şimdiye kadar hiç kiş denemedim ama tarifini ve resmini nerde görsem canım çok çekiyor ve de denemek istiyorum. Nasip olursa bir gün ben de denerim inşallah:)) Nefis görünüyor...

DAMLA dedi ki...

Şeyma,
tadı da görüntüsü gibi... Mutlaka dene :)