Bu mevsimde mandalina ve elma dışında bir meyve yemem pek...
Her ikisinin de tam zamanıdır çünkü.
Portakal tatlanmaya başlayınca da unutuveririm mandalinayı :(
Geçenlerde SOFRA dergisini karıştırırken bu tarifle karşılaştım.
Elimde de tüm malzemeler olunca hemen denedim.
Sonuç fena değildi.
Bir tek bir dahaki sefere kekin içindeki şeker miktarını azaltmayı düşünüyorum. Çünkü üstündeki çikolata ve pudra şekeri ile biraz fazla tatlı geldi bana...
İşte tarifim....
MANDALİNA SOSLU ISLAK KEK
Kek:
- 1 su baradağı esmer şeker
- 3 çorba kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı süt
- 4 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tutam tarçın
- 4 mandalina suyu
Sos:
- 1/2 paket krema
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 80 gr. bitter çikolata
Yapılışı:
- Esmer şeker ve tereyağını mixerle çırp.Üzerine süt ve yumurtayı ekleyip çırpmaya devam et.
- Mandalina suyu hariç diğer tüm malzemeleri ekle ve çırp.
- Kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dk. pişir.
- Fırından alıp 10 dk dinlendir ve üzerine mandalina suyunu gezdir.
- Kek mandalina suyunu çekince elinle ufala ve kenarları açılan başka bir kek kalıbının içine iyice bastırarak yerleştir. (Bu miktarlarla 24 cm.lik kalıp ölçüsünde 2 tane olabiliyor)
- Sos için, kremayı bir kaba al ve kısık ateşte kaynama noktasına getir. Tereyağ ekleyip ocaktan al ve bu karışımı rendelenmiş çikolatanın üstüne dökerek karıştır.
- Çikolatalı sosu kekin üzerine dök.
- Pudra şekeri ve mandalina dilimleri ile süsleyerek servis yap.
Afiyet olsun...
NOT: Orjinal tarifte ufalanmış kek ile küçük toplar yapıp, çikolataya bulayarak da servis yapılabileceği yazıyordu. Belki birisi böyle denemek ister diye belirtiyim dedim...
14 yorum:
Damla'cığım,en sevdiğim tatlılardan
birisini tarif etmişsin.Ancak kalo-
ri durumunu ne yapacağız? :)
İyi haftalar dilerim.Pınar Tugsavul
Kremali bir sosta keke ne kadar yakisir...yerim onu ben...
Pınar'cım,
kaloriyi hiç sorma...
Ama n'apalım, arada bir kaçamak yapmak lazım :)
Afiyet olsun diycem ama yemen için gelmen lazım...
Sevgili Damla,
Bitter çikolata yerine,normal
çikolata kullansak,çok şey fark edermi?Hafta sonu misafirlerim için
deneyeceğim.Paylaşımın için tşkler.
Aysun Şenkal
Damla'cigim, eline saglik. Ben de bu islak kekleri cok seviyorum, hep cocuklugumu hatirlatiyor. Annem hafta sonlari pandispanya yapardi. Ben de limonataya banip banip yemeyi severdim. Ne cabuk gecmis yillar!
Sevgiler
Sevgili Aysun,
her 2 cins çikolata da olabilir...
Şimdiden afiyet olsun:)
Tatacım...
şimdi durup dururken geçen yıllardan bahsetmek niye?!...
Yıllar geçiyor ama biz gençleşiyoruz şekerim :))
Yerli muz da yemez misin yani? Ben bayılırım kokusuna ama dediğin gibi, hele de dalından kopmuşu varsa mandalinanın, bir de king cinsiyse, değmeyin keyfime.
Damla, mandalina kokulu, ne güzeş olmuştur kim bilir? Dediğin gibi, bana da fazla gelir şekeri. Üzerinde sos ya da şeker varsa ben de şekeri azltıyorum.
Eline sağlık. Sanki kokusını hissettim.
Sevgiyle,
Nane Limon
Damla'cığım ellerine sağlık,bunun
bir benzerini kivi ile yapıyorum.
Fena da olmuyor.İyi bir hafta sonu
diliyorum:)Sevgiler,Özlem Su
Tijen'cim,
biz buralarda yerli muzu pek rahat bulamıyoruz ya, unutmuşum bak!... Şimdiki çocuklar hiç sevmiyorlar yerli muzu biliyor musun? Ben oğluma 1 lokmadan fazla yedirtememiştim:(
Münevver'cim,
gerçekten mis gibi kokuyordu :)
Özlem'cim,
kiviyle hiç düşünmemiştim. Gerçekten hoş olabilir. Fikir için teşekkürler:)
Yorum Gönder