23 Mart 2008
KOKMAYAN!... HAMSİ
17 Mart 2008
MAKARNA
"Filiz" in bukle makarnası da son günlerdeki favorimiz!...
Denemediyseniz tavsiye ederim mutlaka pişirin.
Geçenlerde yemeksiz ve yemek yapma isteksiz bir gün aşağıdaki kurtarıcı yemeği yaptım.
"Kıymalı, sarmısaklı yoğurtlu makarna"...
Elbetteki tarif vermeyeceğim!...
Hepinizin bildiği bir tarif.
Ama ben bloglar arasında dolanırken bazen daha önce bildiğim bir tarife rastlayıp "...aaaa ne zamandır bunu yapmıyordum!..." derim kendi kendime. Bana unuttuğum tarifi hatırlatan blog arkadaşıma da teşekkür ederim içimden.
İşte bu yüzden unutmuşlara veya akşama ne pişireceğini düşünenlere pratik bir tarifim var :)
Afiyet olsun...
16 Mart 2008
YİYECEKLERDEKİ HORMON!...
09 Mart 2008
SOFRAMA BAHAR GELDİ VE SÜRPRİZ YUMURTA !...
Orjinal tarifi burada...
Bu yumurtayı Serap İstanbul'a geldiğinde ona yapmıştım. Çok beğendiği için sürekli blogumda yayınlamam gerektiğini söyleyip duruyordu.
Misafirlerime yapınca hemen resmini çektim.
Yapılışı son derece kolay.
Muffin kalıplarının içine milföy hamurunu yerleştiriyor ve içine yumurtayı kırıyorsunuz. İsteğe göre tuz, karabiber, kırmızı biber veya kekik koyabilirsiniz.
Sonra ısıtılmış fırına önce üstünü alüminyum folyayla kapatıp sonra üstünü açıp pişiriyorsunuz.
Misafirleriniz için son derece şık bir ikram oluyor.
Tavsiye ederim.
YORUMSUZ...
Sen kalk, dört kadınla evlenebileceğin bir dönemde dünyaya gel, sonra değerini bilmeyip tek kadınla evlilik sistemini getir. Aaaah ah...
05 Mart 2008
SERAP'IN HEDİYESİYLE YAPTIKLARIM...
Kahvaltı sonrası antreman olunca bizim ki eve aç kurtlar gibi geliyor.
Bu cumartesi evdeki artmış peynirleri de değerlendirmek için pizza yapmaya karar verdim. Serap Almanya'da bana çok hoş mini pizza kalıpları hediye etmişti. Herkese özel 4 küçük pizza!... Malum biri mantar yemez, diğeri sosis istemez :(
Pizza hamurunu Ülkü NECİPOĞLU'nun kitabından yaptım.
200 gr.un
1 çorba kaşığı zeytinyağ (ben 1 tatlı kaşığı da yumuşak tereyağ ekledim)
15 gr. maya
1/2 bardak ılık su
tuz
- Mayayı ılık suda eritip, tüm malzemeyi elle yoğurdum.
- Bir bezle üstünü örtüp düşük ısıdaki fırında bekletip kabarmasını sağladım.
- Hamur kabarınca tekrar yoğurdum, içine evde daha önce rendelediğim parmesan peynirini ekledim (malum kalmış peynirleri değerlendireceğim ya...).
- Merdane ile açıp 4 küçük kalıbın içinde çıkan daire şeklindeki kesici ile hamuru kesip, yağladığım kalıplara yerleştirdim.
- Küçük bir kapta salça, ketçap, kekik ve çok az zeytinyağını biraz kaynattım ve hamurların üstüne eşit miktarda dağıttım.
- Sonra da üstlerine herkesin damak tadına göre malzemeleri koyup fırına verdim.
Harika oldular!...
Serapcım kalıplar için tekrar teşekkürler :)