23 Mart 2008

KOKMAYAN!... HAMSİ


Walla bu hamsiler orjinal Karadeniz hamsileri. Son Samsun'a gidişimde getirip derin dondurucuya koymuştum. Oradan aldıklarımın tadı sanki bir başka oluyor!...


Hamsi yemek gayet güzel de ahhh o kokusu....

Ne kadar havalandırsan da ertesi sabah uyandığında kokuyu hala hissedebiliyor insan.


İşte benim yaptığım bu buğulama ile kokukunun "k" si bile olmadı biliyor musunuz?

Çok da basit!...


Önce hamsilerin kılçıklarını ayıkladım (tabii ki pek sevimsiz bir iş!...).


Sonra çok hafif yağladığım bir tavanın içine sırt kısımları üstte kalacak şekilde dizdim.


Bu arada 1 soğanı piyazlık doğrayıp hafif yağda biraz kavurdum. İçine bol domates rendesi, karabiber, pul biber ve biraz da kimyon (faydalarını okuduğumdan beri neredeyse her yemeğe koyuyorum) ile tuz ekleyip bir iki taşım kaynattım ve hamsilerin üzerine döktüm.


En üste yuvarlak dilimlenmiş limon ve defne yaprakları koyup hafif ateşte ağzı kapalı olarak pişirdim.


Arkadaşlar en ufak bir koku olmadığı gibi inanılmaz da lezzetli oldu. Bu arada mutlaka belirtmeliyim hiç su koymadım. Domateslerin suyu yeterli oluyor.

Hepinize afiyet olsun:)

17 yorum:

NiNo dedi ki...

ay hamsi olsada varsin koksun :D
ellerine salgik

Eya dedi ki...

Damlacığım...annem çok yapar bu yemeği ve deiğin gibi hiç koku almadan nefis bir lezzet olur. Harika görünüyor.Ellerine sağlık

zehra

Adsız dedi ki...

Selam,
Bloğunuzun tam olmasa bile özellikle yazılarınızın olduğu bölümleri okudum ve sizi takdir ettim. Ben de her hususta size tüm kalbim ve aklım ile katılıyorum.
Benim bloğum yemek ağırlıklı ziyaretime gelirseniz sevinirim.
Sevgilerimle
Neşe
http://neseersoy.blogcu.com/

bir dilim bir tutam dedi ki...

Damlam ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Mmmmm domates suyuna pidemi pandurdım,çatalıma piyazları doldurdum,yeedum ben bu kokmaz
hamsiyi daa..Damlacigum ha sen tanirmısın onin anasini-babasini:)
Özlem Su

Adsız dedi ki...

Damlacığım kokmaz hamsi,yanınada
Coşkun eniştenin çiğ köftesi,offf
offfki ne of..ellrine sağlık canım.
haa unutuyodum yanındada yüzde 100
Türk yapımı aslan sütü-3 duble..
kumburgaz rakii,hadi Almanyayya
bir ki..kalkıyo carter uçak..yokmu
gelen:)Sevgiler
Özlem Su

Adsız dedi ki...

Off cok severim.Cok lezzetli görünüyor,ellerine saglik canim.Sevgiler.

DAMLA dedi ki...

Nino'cum,
doğru demişsin koksa da hamsi gibisi yok!...


Zehracım,
annenin de elerine sağlık:)

Sevgili Neşe,
mutlaka uğrayacağım:)

DAMLA dedi ki...

Serapcım,
derin dondurucuda 1 seferlik daha hamsi var. Yetişirsen yersin walla:)

DAMLA dedi ki...

Özlemcim,
yemeğin suyuna pide banmak gibisi yok gerçekten...

Teşekkürler sevgili Kızılcıkşurubu:)

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Damla,

Ellerine saglik, nasil severim hamsiyi. Keske biz buralar da hamsi bulsak da koksa. Bosver hamsi olsun da koksun:))

Ellerine saglik tekrar.

Sevgiler.

sunrise dedi ki...

Hakikaten o kokuya dayanmak neredeyse imkansiz Damla. Ben daha onceleri aldirmazdim, hatta rahmetli kayinvalidem balkonda pisiriyor diye de kizardim ona ama gecenlerde bir kizarttim, uc gun koktu gibi geldi bana. Ama bu yontem daha mantikli, cok ozleyince yine bunu deneyeyim bari..
BU arada sozunu dinledim, dun doga ile basbasa bir saat gecirdim. Yuruyemedim, cunku sitenin etrafini dolanmak sacma geldi. Ben de bahcede kuru yapraklari temizledim, kokleri cikarttim, agaclarin arasinda dolandim filan. Cok ama cok iyi geldi. Hatta eve gelince bir de balkona mavi kus konmaz mi? Benim icin gunun en anlamli aniydi sanirim.
Sagol onerin icin, bazen insan burnunun ucundakini gormek icin yardima ihtiyac duyuyor..

Adsız dedi ki...

Damla'cım,epeydir siteni güncellemedin.Umarım önemli bir sorun yoktur.Kokusuz hamsi tarifiniz de çok güzel
gözüküyor.Bu ara da ben sizin duyarlılığınızı bilerek;çok önemli bir duyuru yapmak istiyorum:

12 NİSAN 2008 CUMARTESİ TANDOĞAN MEYDANI ANKARA SAAT: 11:00'DE ULUSAL EGEMENLİK BULUŞMASI
MİTİNGİ YAPILACAKTIR. ''EGEMENLİK KAYITSIZ SARTSIZ MİLLETİNDİR'' ÜLKENİN BÜTÜNLÜĞÜ,ULUSUN BİRLİĞİ,
HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇİN;TAM BAĞIMSIZ , ONURLU VE GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN BULUŞUYORUZ.B E N D E Ğ İ L
B İ Z !

SEVGİ VE DOSTLUKLA,

GÜLER ŞENTÜRK,ANKARA

Adsız dedi ki...

Yok yok biraz kokuyordur Damlacığım
Peki bu buğlama fritözde yapılmaz mı?Valla ben öğrenciyim ve kursiyer, bilmiyorum:DDDDDDDDDDDD
E ben bunu güveçte yapsam,he mi:PPP
E akşama koyim ben bu hamsileri
tavama:DDDDDDDDDDD
Şaka bi yana ellerinize sağlık,çook
güzel üstelik kokusuz.
Nihan Balıkçı

Adsız dedi ki...

damla damla pabuçuyarım çık dışarı
oynayalım.şaka o yana da siz iyisiniz???alooo,ses verin ltfen,
hastalık olmasında gaile önemli deil,

fenerbahhççeeeee noldu ama,
en buyyuk ciiiim booom,.:)

ahmet takar gsli

Adsız dedi ki...

DAMLA

BALIK KOKTU ARTIK.

AZ�ME

daimamutfak dedi ki...

Sevgili damla ben ne yaparsam yapayım hamsi kokusunu çıkaramam.Ama defne yaprağı kokuyu alıyor.ellerinize sağlık..çok güzel olmuş.Hamsiyi böyle sevenler için mükemmel.Ben evdekilere böyle asla yediremem balığı. Kızartma ve fırınlama şeklinde yiyor bizimkiler.Bu çok hafif olur aslında ne güzel..